Samsung AE120RXYDGG/EU + MIM-E03CN

Samsung AE120RXYDGG/EU + MIM-E03CN

Acest produs nu este comercializat de nici unul dintre partenerii noştri. Vă rugăm să alegeți din produsele de mai jos.

Puteti evalua

Evoluţie preţ

Puteti obtine informatii privind evolutia pretului
 
preţ minim
 
preţ mediu

Alerta pret

Serviciul Alerta pret va anunta daca pretul produsului ales scade sub suma precizata.
Pretul minim actual al produsului: 0,00 RON

Descrierea produsului
Ce este pompa de caldura si de ce este atat de eficienta?
Pompa de caldura este un echipament modern, ce inglobeaza cele mai noi tehnologii disponibile pentru sistemele de incalzire a spatiilor, care se bazeaza pe unul din principiile de baza ale termodinamicii.
Echipamentul utilizeaza unul din multii agenti frigorifici descoperiti de industria frigotehniei pentru a capta cat mai mult din energia disponibila in natura pentru a o utiliza in cadrul unui sistem de incalzire a casei.
Printre multele avantaje pe care pompele de caldura le obtin, putem enumera:
Cele mai eficiente echipamente de pe piata, ofera posibilitatea incalzirii sau racirii spatiilor cu costuri reduse cat si posibilitatea de a incalzi apa menajera.
Compacte, complete si usor de utilizat
Este un consumator electric ce poate fi combinat cu o sursa de productie proprie a energiei electrice (panouri fotovoltaice).
Utilizeaza agenti frigorifici care au un impact din ce in ce mai redus asupra mediului si care participa in mod activ la reducerea gaurii din stratul de ozon cauzata de utilizarea agentilor frigorifici vechi (CFC-uri).
Participa in mod activ la reducerea emisiilor poluante si automat la reducerea impactului uman asupra mediului.
Echipate cu automatizari inteligente ce oferta posibilitatea controlului total asupra sistemului de incalzire.
Energia disponibila in natura porneste de la 2 surse posibile: soarele si centrul pamantului. Acestea degaja energie catre aerul din mediul inconjurator, apa din panza freatica sau solul din scoarta terestra, energie care este stocata in aceste medii si care poate fi utilizata pentru incalzirea casei. Pentru a prelua aceasta energie, pompa de caldura utilizeaza un agent frigorific (R410A, R32, R290, etc) ce are un punct de fierbere foarte scazut (R410A are un punct de fierbere la -48 grdC,  R32 are punctul de fierbere la -52 grdC, etc) si care este plimbat prin cele 4 puncte ale unui ciclu termodinamic:
Evaporator: prima treapta a ciclului termodinamic - agentul frigorific capteaza energia uneia din cele 3 surse mentionate anterior (aer, apa sau sol). De aici provine aproximativ 70-75% din energia necesara incalzirii unui spatiu de locuit. Datorita temperaturii reduse de fierbere a agentului frigorific, pompa de caldura poate sa capteze energie si la temperaturi negative ale aerului (pana la -28 grdC) sau temperaturi reduse ale apei sau solului.
Compresorul: a doua treapta a ciclului termodinamic, ce are rolul de a pune in miscare agentul frigorific in cadrul ciclului dar si de a-l comprima, oferindu-i un plus de presiune si automat si temperatura. Acesta este de asemenea si singura treapta a ciclului termodinamic ce absoarbe si energie electrica, fiind singurul consumator.
Condensatorul: in aceasta a treia treapta a ciclului termodinamic, agentul frigorific ce a captat energie din exterior si de la compresor ajunge cu o temperatura foarte ridicata, ce va fi transferata prin intermediul unui schimbator de caldura catre agentul termic ce se foloseste in cadrul sistemului de incalzire. Temperatura agentului frigorific scade foarte mult dupa aceasta cedare a energiei, schimbandu-se si starea de agragare a acestuia (din gaz in lichid).
Vana de expansiune: a patra si ultima treapta a ciclului frigorific, aceasta are rolul de a reduce presiunea agentului frigorific si o data cu aceasta si temperatura, permitandu-i sa capteze mai multa energie din exterior.
 
Prin intermediul acestui ciclu simplu pompa de caldura reuseste sa aduca majoritatea energiei necesare din exterior. Asa cum este specificat si in imaginea de mai sus, pe intreaga durata a unui an, aproximativ 75% din energia necesara provine din exterior iar restul provine din consumul de electricitate.
Nota: este foarte important de stiut ca eficienta unei pompe de caldura pe parcursul unui an variaza, aceasta fiind dependenta de temperatura si energia exterioara. Astfel, pe parcursul iernii consumul unei pompe de caldura creste, operand in lunile cu temperaturi mai ridicate cu eficiente ridicate. Chiar si in aceste conditii pompa de caldura este cu aproximativ 25-30% mai eficienta decat o centrala pe gaz in condensatie, fiind nevoie de aproximativ 3 kWh electrici pentru a genera aceeasi energie generata de 1 mc de gaz natural.
La momentul actual pompele de caldura au ajuns sa fie suficient de eficiente incat sa fie incadrate in  clasa energetica A+++ pentru operatiunea de incalzire a spatiilor si clasa energetica A pentru incalzirea apei menajere.  
Majoritatea pompelor de caldura disponibile pe piata la momentul actual ofera posibilitatea ca acest ciclu termodinamic sa fie reversibil, facand pompa de caldura potrivita si pentru racirea casei si utilizarea ei pentru racire (atata timp cat instalatia casei permite acest lucru), facand din acest echipament unul extrem de versatil, eficient si potrivit oricarui sistem de incalzire.
Pompa de caldura aer-apa pentru incalzire si racire Samsung AE120RXYDGG
Pompele de caldura din gama Samsung reprezinta solutii ideale de climatizare a spatiilor interioare, atat in modul incalzire, cat si in modul racire. Aceste echipamente au o eficienta net superioara sistemelor de incalzire traditionale, functioneaza cu energie regenerabila si sunt extrem de prietenoase cu mediul inconjurator.
Pompa de caldura este alcatuita dintr-o singura unitate externa. Circuitul frigorific se afla in totalitate in unitatea externa, motiv pentru care se recomanda utilizarea glicolului in vederea prevenirii inghetarii conductelor.
Echipamentul nu contine pompa de circulatie, vas de expansiune sau controller. Aceste accesorii se achizitioneaza separat.
Descriere pompa de caldura aer-apa pentru incalzire si racire Samsung AE120RXYDGG
 
Functionare eficienta
Principiul de functionare al pompelor de caldura se bazeaza pe transportul caldurii de la o sursa cu temperatura mai mica (de exemplu, aerul inconjurator) catre locatiile care trebuie incalzite (practic, in sensul invers fata de directia naturala de miscare a aerului).
Conceptul monobloc
Pompele de caldura tip monobloc de la Samsung inglobeaza toate functiile unei pompe de caldura intr-o singura unitate.
Domeniu de utilizare
Aceste echipamente se pot folosi pentru climatizarea cladirilor rezidentiale, de birouri sau comerciale, in special acolo unde nu exista posibilitate de racordare la reteaua de gaz metan.
 
 
EFICIENTA POMPEI DE CALDURA
 
Eficienta pompei de caldura se masoara cu ajutorul a doi parametri: COP - coeficient de performanta in regim de incalzire si EER - rata eficientei energetice in regim de racire. Pompele de caldura de la Samsung ajung la valori de pana la 4,85 (COP), respectiv 4,39 (EER), ceea ce le incadreaza in clasa energica A+++ in regim de incalzire.
COP este raportul dintre puterea termica furnizata in regim de incalzire si puterea electrica consumata pentru incalzire. De exemplu, la un raport de 1/4, inseamna ca eficienta pompei pe incalzire este de 400% - asadar, la un consum electric de 1 kW se obtin 4 kW calorici. Pentru comparatie, un sistem de incalzire pe combustibili fosili poate ajunge la un randament de numai 95%.
EER masoara raportul dintre puterea de racire furnizata si puterea electrica consumata pentru racire. Dupa modelul de mai sus, un raport de 1/4 indica, de asemenea, o eficienta de 400%.
Eficienta pompei este masurata inclusiv sezonier (anual), prin intermediul parametrilor SCOP si SEER.
 
Indicații privind achiziția :
Pentru a vă asigura că produsul este exact ceea ce aveți nevoie apelați la consultanții noștri de vânzări la numerele de telefon afișate pe site, scrieți-ne pe WhatsApp, sau cereți informații pe adresa noastră de mail.
Info :
Pozele sunt cu titlu de prezentare, astfel pot exista mici diferențe de nuanță, în funcție de setările monitorului sau telefonului dvs. și pot conține accesorii ce nu sunt incluse în pachetul standard al produsului.
Rareori informațiile sau imaginile prezentate pot conține inadvertențe, unele specificații pot fi modificate de către producător fără preaviz, pot conține erori de operare, sau pot fi variante mai vechi sau mai actuale ale aceluiași produs pe care îl știați Dvs.
eMarketOn face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor prezentate pe site.
Condiții pentru garanție și siguranță :
Conform normelor ISCIR, orice intervenție asupra centralelor termice și aparatelor producătoare de apă caldă se poate realiza numai de către o firmă autorizată ISCIR. Realizarea intervențiilor de către persoane sau firme neautorizate, se efectuează pe propria răspundere, compania noastră MF Team Market SRL fiind exonerată de orice obligație.
Nerespectarea regulilor de montaj conform specificațiilor producătorului duce obligatoriu la pierderea garanției.
Condiția pentru acordarea garanției este aceea ca intervenția și montajul să se realizeze de către o firmă specializată agreată de producător și autorizată ISCIR și/sau ANRE după caz.
Calitate garantată :
Garantăm că acest produs este nou și original iar compania MF Team Market SRL, proprietara site-ului eMarketOn este autorizată să comercializeze acest produs.


Denumiri similare la Pompa de caldura Samsung AE120RXYDGG/EU + MIM-E03CN: AE 120 RXYDGG EU MIM E 03 CN, AE120RXYDGGEUMIME03CN, AE120RXYDGG/EU + MIM E03CN, AE120RXYDGGEUMIM-E03CN, AE 120RXYDGG/EU + MIM-E03CN, AE120RXYDGG/EU + MIM-E03 CN


Galerie

Păreri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.