Ariston Nuos 80

Ariston Nuos 80

Ariston Nuos 80

Acest produs nu este comercializat de nici unul dintre partenerii noştri. Vă rugăm să alegeți din produsele de mai jos.
Ultimul preț cunoscut (21.04.2017): 3 090,03 RON

Ceea ce vă mai poate interesa

Descrierea produsului
Producator: Ariston
Model: Nuos 80


Descriere

Cu ajutorul pompei de caldura, Ariston NUOS preia energia din aer si o transforma in caldura pe care apoi o cedeaza apei din interiorul boilerului. In acest fel asigura incalzirea unei cantitati mari de apa cu un consum redus de energie.

Produs finantabil 100% prin Programul Casa Verde. Oferim gratuit consultanta pentru accesarea programului.

NUOS utilizeaza aerul admis intr-un ciclu termodinamic pentru a incalzi apa din interiorul boilerului. Fluidul refrigerant (R134A) preia caldura din aerul admis si o transfera apei din boiler, chiar daca aceasta din urma (apa) are o temperatura mai mare decat aerul admis. Este vorba de un proces inversat fata de cel utilizat in cazul frigiderelor. In acest fel consumul de energie electrica al lui NUOS este extrem de redus deoarece energia electrica este folosita numai la actionarea ventilatorului si a compresorului.

Pentru prepararea de apa calda NUOS foloseste 30% energie electrica si 70% caldura aerului admis. In modul de functionare ECO, consumul electric este de numai 300 W/ora.

Temperatura minima a aerului admis este de -5 grd. C. Cand temperatura aerului admis scade sub aceasta valoare, NUOS prepara apa calda folosind o rezistenta electrica de 1,2 kW.

Ce se intampla cand temperatura aerului de admisie scade sub valoarea de -5 grd. C ?
  • in acest caz boilerul va functiona ca orice boiler normal, apa fiind incalzita cu ajutorul reistentei electrice;
  • avem posibilitatea sa comutam admisia de aer din exterior pe o admisie de aer din incaperea unde este amplasat boilerul sau o alta incapere in care temperatura aerului este mai ridicata. In acest fel pompa de caldura va continua sa functioneze folosind aerul cald din interior.

NUOS este prevazut cu o interfata inteligenta intuitiva, usor de folosit. Cu ajutorul acesteia se poate regla functionarea boilerului in 3 moduri diferite:
  • a) modul ECO: incalzitorul functioneaza numai in regim pompa de caldura pentru obtinerea unui nivel maxim de economie. Temperatura maxima a apei obtinuta in acest mod este de 55 grd. C;
  • b) modul FAST: acest mod trebuie setat manual de catre utilizator cand doreste obtinerea de apa calda intr-un timp scurt. Cand este activat acest mod, incalzitorul functioneaza in regim mixt (pompa de caldura si rezistenta electrica) pentru a putea ridica rapid temperatura apei din boiler. Temperatura maxima a apei ce poate fi atinsa in acest mod este de 65 grd. C.
  • c) modul AUTO: in general, in acest mod NUOS functioneaza doar cu pompa de caldura, rezistenta electrica intrand in functiune doar daca temperatura setata pentru apa calda este mai mare de 55 grd. C. Temperatura maxima ce se paote obtine in acest mod este de 65 grd. C.

Instalarea boilerului cu pompa de caldura NUOS cu montaj pe perete se poate face in doua variante:

  • a) pe un perete exterior cu ajutorul kitului de montaj pe perete exterior;
  • b) pe un perete interior - la acest tip de montaj trebuie directionat fluxul de aer de iesire spre exterior pentru a evita racirea incaperii in care se monteaza boilerul. Pentru a creste eficienta boilerului admisia de aer se poate face din incaperi invecinate unde temperatura aerului este mai ridicata. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul kitului de montaj pe un perete interior.

Aerul evacuat trebuie intotdeauna directionat catre exterior (cu ajutorul accesoriilor optionale) pentru a evita racirea incaperii in care este instalat boilerul (cu 2-4 grd. C) si pentru a evita efectul de recirculare a aerului care duce la functionarea incorecta a echipamentului. Pentru a garanta o functionare cu eficienta maxima, aerul admis trebuie sa aibe o temperatura cuprinsa intre 10 si 37 grd. C. Temperatura minima de functionare a pompei de caldura este de -5 grd. C.


Denumiri similare la Pompa de caldura Ariston Nuos 80: Nuos80
Păreri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^